Bel voor een afspraak: 0313-472878   |   info@elektrischestep.nl

Subsidie

Subsidie

Partikulieren / Consumenten :

SUBSIDIE REGELING PROVINCIE GELDERLAND :

ELEKTRISCHE BROMFIETS , SUBSIDIE

Wilt U als particulier een elektrische bromfiets aanschaffen ? De Provincie wil met  deze subsidie regeling het prijsverschil tussen een conventionele en een electrische bromfiets  overbruggen en U daarmee overhalen voor deze millieu vriendelijkere variant te kiezen.

U kunt subsidie aanvragen voor de aanschaf van een elektrische bromfiets. Traditionele bromfietsen , bromscooters en snorscooters geven relatief veel milieuhinder : geluid en luchtverontreiniging. Elektrische bromfietsen zijn veel schoner en dus beter voor het milieu. Daarnaast is de e-brommer op de kortere afstanden een prima alternatief voor de auto in het woon/werk verkeer.
De provincie wil met deze subsidieregeling het prijsverschil tussen conventionele en elektrische bromfietsen , bromscooters en snorscooters overbruggen en daarmee de aanschaf door particulieren van elektrische bromfietsen, bromscooters en snorscooters  stimuleren. De subsidie bedraagt 30% van de aankoopprijs van de elektrische bromfiets tot een maxium van €1000,00 .

VOORWAARDEN

Enkel inwoners van de provincie Gelderland (particulieren) met een geldig (bomfiets)rijbewijs komen in aanmerking voor de subsidie  voor een elektrische brommer ; mits gekocht bij een detailhandelaar met een  RDW-erkenningsnummer Bedrijfsvoorraad en voorzien van een Europese typegoedkeuring voor de weg.

AANPAK

De subsidie kan digitaal of via een aanvraagformulier worden aangevraagd bij de provincie.

CONTACT

Het aanvraagformulier kan worden gestuurd naar :

PROVINCIE GELDERLAND
AFDELING SUBSIDIEVERLENING
POSTBUS 9090
6800 GX  ARNHEM
026-359.99.99

WWW.GELDERLAND.NL


SUBSIDIE AANVRAAG PROVINCIE LIMBURG

TOT 700 EURO SUBSIDIE BIJ AANSCHAF ELEKTRISCHE SCOOTER

Op de Oude Markt in Venlo is 28 april 2011 het startschot gegeven voor de provenciale subsidieverlening voor elektrische scooters.
vanaf 1 mei kunnen de inwoners van de 6 grootste gemeentes van Limburg, nl Venlo , Weert , Roermond , Geleen , Roermond-Sittard en Maastricht een subsidie aanvragen van maar liefst  30% van de aanschaf van een elektrische scooter, met een maxmium van €700.00.

E-SCOOTERSUBSIDIE

De E-scootersubsidie wordt verstrekt door de provincie Limburg en dient als stimulans voor de verbetering van de luchtkwaliteit in de 6 grootste gemeentes van Limburg, in totaal is er € 800.000,00 beschikbaar voor de regeling.
De E-scooter dient te worden aangeschaft bij een RDW erkent bedrijf en de consument ontvangt het subsidiebedrag na aankoop retour van de provincie.
Ga voor de subsidie regeling naar  WWW.LIMBURG.NLDe gemeente Leeuwarden heeft besloten een subsidie te verstrekken aan inwonenden en bedrijven die in Leeuwarden gevestigd zijn van € 250,- per elektrische step/scooter. De regeling gaat in per 1 september 2009. De regeling is voor inwoners van de gemeente Leeuwarden of bedrijven die in Leeuwarden gevestigd zijn. Ook geldt de stimuleringsregeling voor personen die tenminste drie dagen per week een vaste werkplek of studieplek in Leeuwarden hebben.

Iedere aanvraag moet zijn voorzien van een factuur en een keuringsbewijs en/of kentekenbewijs. Hieruit moet blijken dat de auto of scooter op duurzame brandstof rijdt of met volledige elektrische aandrijving is uitgerust.

Alleen voor bedrijven:

De Tante Paula elektrische step is een geweldig slim vervoersmiddel. Mooi, modern, zeer lage verbruikskosten, erg handig en milieuvriendelijk. De zakelijke investering van een Tante Paula step komt zelfs in aanmerking voor een Mia Premie van 40 % en de Vamil regeling van het Vrom. Het gaat hier om de F5070 regeling. Dit is de link naar de Mia: Mia elektrische step

Hier vind u het enige formulier dat u in dient te vullen om in aanmerking te komen voor de Mia subsidie gecombineerd met de Vamil: Formulier elektrische step

Tevens is er een speciale regeling voor de oplaadpunten. Dit is de F2041 regeling en hier komt u ook in aanmerking van 40 % aftrek en tevens ook de Vamil regeling.

Elektrisch, dat betekent: geen uitlaat gassen, minimale verbruikskosten d.w.z.  € 25,- per jaar aan oplaadkosten en dit is echt waar, bijna geen onderhoud, want geen afdichtingen, geen versnellingsbakje, geen rolletjes, geen zuigers, geen cilinders, geen carburateur enz...

Er is veel intresse voor dit alternatief voor de auto, de normale scooter, de step en de scootmobiel. De step is RDW GOEDGEKEURD, EVENALS ONS BEDRIJF.